Recepten

Energybar goji
In de tijd dat ik nog dagelijks in de sportschool te vinden was, maakte ik deze repen bijna standaard op zondagavond. Zo had ik de hele week een voedzame snack bij me. Ze zijn vullend, chewy en lekker kruidig-fris door de sinaasappelrasp. Nog steeds maken we ze graag, al is het nu vaker voor op reis of een dagje strand dan na een krachttraining.
Stap 1 – Voorbereiden
Week de gojibessen 15 minuten in water en laat uitlekken.
Rooster ondertussen de pecannoten, sesamzaad en havervlokken in een droge pan tot ze licht kleuren en geuren.
Stap 2 – Mengen
Doe het chiazaad, de abrikozenstukjes en sinaasappelrasp in een grote kom. Voeg de geroosterde ingrediënten toe en daarna de uitgelekte gojibessen en pompoenpitten. Meng goed.
Stap 3 – Caramel maken
Smelt de boter, rijststroop en agavesiroop in een steelpan. Laat zachtjes koken tot het mengsel amberkleurig wordt.
Test of het hard genoeg wordt door een druppel op een koude lepel te laten afkoelen - wordt het stevig, dan is het klaar.
Stap 4 – Mengen en aandrukken
Meng de hete caramel door de droge ingrediënten. Verdeel het geheel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een tweede vel bakpapier op en druk stevig aan met je handen of een deegroller.
Stap 5 – Koelen en snijden
Laat ± 30 minuten opstijven in de koelkast. Snijd daarna in 12 repen. Bewaar luchtdicht, tot een week houdbaar.
Ingrediënten