Pâtes de fruit

Pâtes de fruit

Deze kleurrijke fruitblokjes – ook wel Pâtes de fruit genoemd – zijn een klassiek Frans snoepje van fruit, pectine en een vleugje honing. Zacht, sappig en intens van smaak. Vroeger goten we ze in grote platen van 60 × 40 cm, maar dit recept is aangepast voor een kleine schaal van 20 × 20 cm. Ideaal voor thuis!

Stap 1 – Pectinemix maken
Meng de pectine met 8 g suiker in een kommetje. Dit voorkomt klontjes.

Stap 2 – Puree verwarmen
Verwarm de fruitpuree in een steelpan tot ongeveer 50 °C.

Stap 3 – Binden
Voeg al roerend de pectinemix toe aan de warme puree. Laat dit 1 minuut doorkoken.

Stap 4 – Suiker en honing toevoegen
Voeg nu de resterende 92 g suiker toe en laat even doorkoken. Voeg dan ook de honing toe.

Stap 5 – Doorverwarmen
Laat het geheel koken tot 107 °C. Blijf goed roeren.

Stap 6 – Afmaken en storten
Voeg het citroensap toe om het koken te stoppen. Giet het mengsel direct in een met bakpapier beklede schaal van 20 × 20 cm.

Stap 7 – Afkoelen en snijden
Laat volledig afkoelen en opstijven (minimaal 3 uur, liefst een nacht). Snijd daarna in blokjes.

Stap 8 – Suikeren
Rol de blokjes eventueel door fijne kristalsuiker voor een feestelijk randje.

16
September
2025
Moeilijkheidsgraad icon
Eenvoudig
bereidingstijd icon
±
240
min
baktijd icon
±
min
Materialen ↓

Materialen

bakpapier
bakvorm
garde
kookpan
mengkom
koksmes
Thermometer
Materialen bestellen >
Ingrediënten ↓

Ingrediënten

  • 2 g pectine (bijv. NH-pectine)
  • 8 g suiker (voor de pectinemix)
  • 85 g fruitpuree (bijv. framboos, mango of aardbei)
  • 92 g suiker (voor later in het recept)
  • 16,7 g honing
  • 5 g citroensap
  • Artikelen bestellen >
    Voedings info↓

    Voedingsinfo

    Voedingswaarde per 100 gram
    Energie KJ
    1045
    KJ
    Energie Kcal
    250
    Kcal
    Vet
    0
    gram
    Waarvan verzadigd
    0
    gram
    Koolhydraten
    61
    gram
    Waarvan suikers
    60
    gram
    Vezels
    1
    gram
    Eiwit
    1
    gram
    Natrium
    1
    gram
    Allergenen

    Gerelateerde recepten

    Muscle Boulanger logo

    Meld je aan

    voor de Bakken met Lex Nieuwsbrief

    Dank u. Uw inschrijving is ontvangen!
    Oops! Er ging iets niet goed tijdens het inschrijven.
    ×
    Vraag 't Lex
    mail icon

    Vraag 't Lex

    Je krijgt binnen 12 uur antwoord.

    Uw vraag is ontvangen!
    Oops! Er ging iets niet goed.
    close icon mailform