Recepten

Pâtes de fruit
Deze kleurrijke fruitblokjes – ook wel Pâtes de fruit genoemd – zijn een klassiek Frans snoepje van fruit, pectine en een vleugje honing. Zacht, sappig en intens van smaak. Vroeger goten we ze in grote platen van 60 × 40 cm, maar dit recept is aangepast voor een kleine schaal van 20 × 20 cm. Ideaal voor thuis!
Stap 1 – Pectinemix maken
Meng de pectine met 8 g suiker in een kommetje. Dit voorkomt klontjes.
Stap 2 – Puree verwarmen
Verwarm de fruitpuree in een steelpan tot ongeveer 50 °C.
Stap 3 – Binden
Voeg al roerend de pectinemix toe aan de warme puree. Laat dit 1 minuut doorkoken.
Stap 4 – Suiker en honing toevoegen
Voeg nu de resterende 92 g suiker toe en laat even doorkoken. Voeg dan ook de honing toe.
Stap 5 – Doorverwarmen
Laat het geheel koken tot 107 °C. Blijf goed roeren.
Stap 6 – Afmaken en storten
Voeg het citroensap toe om het koken te stoppen. Giet het mengsel direct in een met bakpapier beklede schaal van 20 × 20 cm.
Stap 7 – Afkoelen en snijden
Laat volledig afkoelen en opstijven (minimaal 3 uur, liefst een nacht). Snijd daarna in blokjes.
Stap 8 – Suikeren
Rol de blokjes eventueel door fijne kristalsuiker voor een feestelijk randje.
Ingrediënten